En dessertdröm för alla chokladälskare.
INGREDIENSER
150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
150 g vispgrädde
50 g mjölk
1 ägg
1 söt bulle, exempelvis kardemummabulle eller munk
florsocker att pudra krutongerna med
TILLAGNING
- Koka upp grädde och mjölk.
- Finhacka chokladen och lägg ner den i en bunke. Häll över den varma gräddmjölken och vispa till slät smet. Knäck i ägget och vispa ytterligare till slät konsistens.
- Häll upp i skålar och baka i ugn på 100 grader i ca 10 minuter till krämen har ”stannat”. Kyl.
- Bryt den söta bullen i mindre bitar. Pudra med florsocker och sätt in i ugn på 170 grader till bitarna börjar få färg. Ta ut och låt svalna.
- Servera chokladkrämen när den är kall. Garnera med de söta krutongerna och servera med vaniljglass.