BUCATINI ”SCAMPI AL LIMONE”
Säg hej till en frisk och fräsch räkpasta från Italien.
INGREDIENSER
160 g bucatinipasta
8 skalade vildfångade rödräkstjärtar
50 g babyspenat
0.5 skalad vitlöksklyfta skuren i tunna skivor
1 dl vispgrädde
0.5 dl riven parmesan
1 äggulor
0.5 rivet skal och saft av citron
0.25 tunt hyvlad zucchini
salt och peppar
TILLAGNING
- 1. Koka bucatinin enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och kallspola pastan i en sil.
- 2. Sautera vitlöken i olivolja i en kastrull. Tillsätt babyspenaten och sautera någon minut.
- 3. Häll i grädden och parmesanosten och låt koka tills osten har smält.
- 4. Lägg i pastan och koka i några sekunder och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar. Tillsätt äggulorna och ta genast från värmen.