Image Title
Trött på vanliga äggröran? Använd äggen till den här mexikanska salsarätten istället.
INGREDIENSER
4 ägg
4 dl tortillachips
2 guajillochili, lagd i varmt vatten i 30 min, urkärnad
2 kvisttomater, delade i mindre bitar
½ gul lök, skalad och finhackad
0.5 vitlöksklyfta, skalad
2.5 dl vatten
50 g fetaost
1 avokado, skalade, urkärnade och delade i mindre bitar
2 msk majs
skuren koriander att garnera med
salt och peppar
TILLAGNING
- Gör salsan. Lägg chili, kvisttomater, gul lök och vitlök i en kastrull. Häll i vattnet och låt koka upp. Koka på svag värme i 15 minuter. När chilin och grönsakerna är mjuka så mixa till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar och låt koka i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan.
- Stek äggen. Krydda med salt och peppar.
- Blanda salsan med tortillachipsen. Blanda väl och lägg upp på tallrikar.
- Lägg upp äggen, bryt över fetaosten. Lägg på majs och avokado. Strö över koriander. Servera med gräddfil.