Image Title
Ett spanskt bakverk med friterad deg som påminner om munkar i smaken. En ljuvlig dessert som toppas med choklad.
INGREDIENSER
0.5 ½ dl standardmjölk
0.5 ½ dl vatten
60 g smör
0.5 nypa salt
1 msk strösocker
1.5 ½ dl vetemjöl
1.5 ägg
strösocker och kanel att vända churros:en i
rapsolja att fritera i
TILLAGNING
- Koka upp mjölk, vatten, smör och salt i en kastrull. Sikta i mjölet och rör om till det blir en deg och att den släpper från kanterna på kastrullen.
- Lägg degen i en blandare och arbeta degen med degkrok på medelhastighet i ca 5 minuter.
- Tillsätt äggen ett och ett. Låt degen bli homogen mellan varje ägg.
- Fyll smeten i en spritspåse med stor stjärntyll. Spritsa droppformar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Frys in plåten med churros.
- Fritera i rapsolja i 180 grader till gyllenbrun färg. Lyft upp churros:en med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd i socker och kanel.
- Servera med smält choklad av god kvalitet.