GRATINERAD TORSK MED POTATISKOMPOTT

GRATINERAD TORSK MED POTATISKOMPOTT

Fyll på omega 3-förrådet med delikat ugnsbakad torsk.

INGREDIENSER

2 bitar torskfilé á 160 g
0.5 dl vitt vin
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl creme fraiche
0.5 dl riven ost
100 g brytbönor
1 pak soi delade i sina blad
rapsolja till stekning
dill till garnering
salt och peppar

Potatiskompott

300 g skalad fast potatis, exempelvis amadine
1 msk smör
1 msk olivolja
0.5 msk crème fraiche
0.5 msk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Börja med potatiskompotten. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen grovt med en sked. Vänd i smör, olivolja, crème fraiche, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
     
  • Koka upp vitt vin, grädde och crème fraiche. Låt koka o ca 5 minuter. Tillsätt osten och rör om till den smält. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll över drygt hälften av såsen. Sätt in i ugn på 200 grader grill i ca 5 minuter.
     
  • Koka brytbönorna i saltat vatten tills de är möra.
     
  • Stek pak soi i rapsolja. Den skall bara stekas i någon minut så att spänsten blir kvar. Smaka av med salt och peppar
     
  • Lägg upp och garnera med dill

TIPS - På senhösten är det gott att även ha flower sprouts till.