GRATINERAD TORSK MED POTATISKOMPOTT
Fyll på omega 3-förrådet med delikat ugnsbakad torsk.
INGREDIENSER
2 bitar torskfilé á 160 g
0.5 dl vitt vin
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl creme fraiche
0.5 dl riven ost
100 g brytbönor
1 pak soi delade i sina blad
rapsolja till stekning
dill till garnering
salt och peppar
Potatiskompott
300 g skalad fast potatis, exempelvis amadine
1 msk smör
1 msk olivolja
0.5 msk crème fraiche
0.5 msk citronsaft
salt och peppar
TILLAGNING
- Börja med potatiskompotten. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen grovt med en sked. Vänd i smör, olivolja, crème fraiche, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Koka upp vitt vin, grädde och crème fraiche. Låt koka o ca 5 minuter. Tillsätt osten och rör om till den smält. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll över drygt hälften av såsen. Sätt in i ugn på 200 grader grill i ca 5 minuter.
- Koka brytbönorna i saltat vatten tills de är möra.
- Stek pak soi i rapsolja. Den skall bara stekas i någon minut så att spänsten blir kvar. Smaka av med salt och peppar
- Lägg upp och garnera med dill
TIPS - På senhösten är det gott att även ha flower sprouts till.