GRATINERADE ZAMBURINAS MED SPENAT, CITRON OCH ÖRTER
Spara skalet från pilgrimsmusslan så får du till en vacker servering.
INGREDIENSER
6 små pilgrimsmusslor i skal
75 g babyspenat
0.5 vitlöksklyfta, finhackad
0.5 bananschalottenlök, finhackad
1 msk finhackade färska örter t.ex. dill, dragon, persilja
0.5 msk smör
1 msk parmesan, riven
CITRONEMULSION
1 dl brynt smör, varmt ca 50 grader
0.5 ägg kokt i 3 minuter
0.5 äggula
1 msk citronjuice
salt och peppar
TILLAGNING
- Lossa pilgrimsmusslan från skalet och ta bort romsäcken. Skölj skalen noga. Torka dem och lägg ut dem på en plåt som är klädd med aluminiumfolie.
- Knäck och skrapa ur ägget som kokt i 3 minuter i en liten bunke. Tillsätt äggulan. Mixa i det brynta smöret i en tunn stråle till en tjock kräm. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
- Sautera vitlök och schalottenlök i ca 5 minuter i smör i en kastrull. Tillsätt spenat och sautera ytterligare i ett par minuter. Häll i örterna och krydda med salt och peppar.
- Fördela spenaten i pilgrimsmusselskalen. Lägg pilgrimsmusslorna på spenaten, skeda över citronemulsionen och strö över riven parmesan.
- Gratinera på 225 grader grill i ugn till gyllenbrun färg. Lägg upp på fat och servera varma.