Image Title
Att grilla avokadon tar fram nya, oväntade smaker.
INGREDIENSER
1 mogna avokado
10 cocktailtomater
0.5 vitlöksklyfta, tunt skivad
2 timjankvistar
0.5 tsk strösocker
1/2 gurka, skalad
8 flowersprouts (brysselkålsblomma), förvällda och kylda i isvatten
koriander att garnera med
olivolja
vit vinäger av bättre sort
salt och peppar
TILLAGNING
- Skär små kryss i toppen på cocktailtomaterna. Lägg dem i kokande vatten i ca 10 sekunder. Lyft omedelbart ur tomaterna och kyl i isvatten.
- Skala tomaterna och lägg dem i en form. Ringla över olivolja. Fördela över vitlök och timjan. Strö över sockret och krydda med salt och svartpeppar. Baka i ugn på 100 grader med öppet spjäll i ca 2 timmar.
- Dela och kärna ur avokadon. Ta försiktigt bort skalet. Pensla snittytan med olivolja och grilla på hög värme i ett grilljärn till avokadon fått fina grillränder.
- Vänd upp gurka och flowersprout med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.