GRILLAD ENTRECÔTE ”TAGLIATA” MED RUCOLA, PINJENÖTTER OCH TRYFFEL
Tagliata är en klassisk italiensk huvudrätt. Här serverar vi den grillad med en härlig tryffeldressing.
INGREDIENSER
2 skivor entrecôte a 225 g
100 g ruccola
1.5 msk rostade pinjenötter
4 romanticatomater, delade
4 små buntmorötter, skalade
1 bananschalottenlökar, skalade
0.5 dl rödvinsvinäger
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
olivolja att marinera i
salt och peppar
TRYFFELDRESSING
0.5 dl majonnäs
1 msk vispad crème fraîche
0.5 msk tryffelcrème
salt och peppar
TILLAGNING
- Blanda alla ingredienserna till tryffeldressingen och smaka av med salt och peppar.
- Gnid in morötterna i olivolja, salt och peppar, baka dem möra på 180 grader i ugn.
- Dela bananschalottenlöken i cm tjocka skivor. Koka upp rödvinsvinäger, socker och vatten. När det kokar, lägg i schalottenlöken och ta från värmen. Låt löken svalna i lagen.
- Blanda lite av tryffeldressingen med ruccolan och tomaterna. Grilla entrecôten och krydda med salt och peppar.
- Lägg en entrecôte på var tallrik. Lägg en ” hög” med tryffeldressad ruccola och tomat på varje entrecôte. Garnera med morot, schalottenlök och rostade pinjenötter.