HAVSABBORRE MED PICO DE GALLO OCH SMÖRSTEKT MAJS
Ikväll blir det havsabborre med pico de gallo. En mexikansk salsa på lime, koriander och lök som ger rätten en härlig fräschör.
INGREDIENSER
300 g havsabborre-filé med skinn
1 sockermajs
1 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
1.5 plommontomater, skalade, urkärnade och tärnade
0.5 rödlök, skalad, halverad och finhackad
1 msk limejuice
1 msk koriander, finskuren
0.5 röd peppar, urkärnad och finhackad
1 msk smör
olivolja att steka i
salt och peppar
ÖRTMAJONNÄS
0.5 ½ dl majonnäs
0.5 msk koriander, finskuren
0.5 msk bladpersilja, finskuren
0.5 msk oregano, finskuren
0.5 tsk dijonsenap
TILLAGNING
- Ta bort blasten från majsen. Skär av majskornen. Blanchera majskornen i saltat vatten i 3 minuter. Kyl i isvatten.
- Pico de gallo. Blanda plommontomat, rödlök, limejuice, koriander och röd peppar. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt dra.
- Mixa majonnäs med koriander, bladpersilja, oregano och dijonsenap till slät konsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Stek fiskfiléerna gyllenbruna i olivolja, krydda med salt och peppar.
- Stek majsen i smör tillsammans med vitlöken.
- Lägg upp på tallrikar. Smörstekt majs i botten, fisken på majsen och lägg pico de gallo ovanpå. Servera med örtmajonnäs.