KOLGRILLAD KARRÉ AV RAPSGRIS MED VIT SPARRIS OCH MYNTA
Kött från rapsgris är extra mört och smakrikt, det vill säga perfekt till grillkvällen.
INGREDIENSER
400 g karré av rapsgris i bit
2 vita sparrisar
2 röda paprikor, delade och urkärnade
3 minizucchini, delade på hälften
1 dl blandade oliver med kärna
8 cocktailtomater på kvist
½ citron, pressad
1 msk smör
0.5 msk strösocker
mynta att garnera med
olivolja att marinera grönsaker med
BBQ-sås att pensla karrén med
salt och peppar
TILLAGNING
- Skär ett kryss i skalet på varje tomat. Koka upp vatten och doppa tomaterna i ca 10 sekunder, Kyl i isvatten.
- Skala tomaterna och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 125 grader i ca 1 timme.
- Skala den vita sparrisen och skär bort ett par centimeter från botten. Koka upp ett par liter vatten och tillsätt citronsaft, smör, socker och lite salt. Koka sparrisen i ca 8 minuter på svag värme eller till den börjar bli mjuk. Kyl. Dela varje sparris i tre delar.
- Salta och peppra karrén runt om. Gnid in med BBQ-sås. Grilla på kolgrill under lock till en kärntemperatur på 65 grader. Vänd ofta. Ta från grillen och låt vila i ca 10 minuter.
- Gnid in paprika och zucchini i olivolja och lägg dem på grillen. Krydda med salt och peppar och grilla till grönsakerna fått färg och är mjuka. Ta från värmen och blanda med sparrisen, oliver, bakade tomater och mynta.
- Skär skivor av karrén och lägg upp på fat eller tallrikar med grönsakerna. Servera gärna med rostad färskpotatis och rödvinssås.