KRYDDIGA ÄPPLEN MED PISTAGE OCH ROSENVATTEN
Rosenvatten är en ingrediens som ofta förekommer i det persiska köket, gärna i bakelser och andra sötsaker. Testa det tillsammans med varma och söta äpplen.
INGREDIENSER
225 g strösocker
160 g vatten
2 stora fasta äpplen, skalade, urkärnade och klyftade
4 kardemummakapslar
0.5 kanelstång
5 svartpepparkorn
1 msk rosenvatten
1 msk limejuice
3 msk pistagenötter, finhackade
TILLAGNING
- Koka strösocker och vatten till sockret löst sig.
- Lägg i äppelklyftor, kardemumma, kanel och svartpeppar. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10–15 minuter till äppelklyftorna är mjuka och genomskinliga.
- Häll i rosenvatten och ställ åt sidan och låt svalna.
- Lyft ur äppelklyftorna och lägg dem i skålar.
- Koka ihop sockerlagen till tjock konsistens. Häll i limejuice.
- Ringla sockerlagen över äpplena. Strö över pistagenötterna.