KYCKLING ADOBO
Den här rätten får en lätt rökt smak tack vare den milda och söta anchochilin.
INGREDIENSER
3 kycklinglår med skinn och ben
0.5 gul lök, skalad och skuren i mindre bitar
0.5 morot, skalad och skuren i mindre bitar
0.5 poblanochili, delad och urkärnad
1,2 liter vatten
salt
ADOBO KRYDDPASTA
2.5 stora anchochili
2 vitlöksklyftor, skalade
0.5 tsk torkad mexikansk oregano
0.5 tsk mald svartpeppar
0.5 msk kummin, mald
0.5 tsk nejlika, mald
0.5 msk råsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
TILLAGNING
- Lägg kycklinglåren i en kastrull. Gnid in dem i salt.
- Lägg i lök, morot och poblano. Slå i vattnet och lägg på ett lock. Sätt in i ugn på 150 grader i 2 timmar eller till det att du lätt kan lossa benet från köttet. Låt svalna
- Gör adobo kryddpastan. Blötlägg anchochilin i varmt vatten i 30 minuter. Dela och kärna ur. Skär chilin i mindre bitar och lägg den i en mixerkanna tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till slät konsistens. Ställ åt sidan.
- Ta bort skinn och ben ur kycklinglåren. Dela i mindre bitar och gnid in i adobo kryddpasta.
- Vid servering, värm kycklingen i ugn på 175 grader i 5 minuter. Servera med crème fraiche, picklad silverlök och tortillabröd.