KYCKLINGGYOZA MED RÅHYVLAT PÄRON OCH SOJAMAJJO

Image Title

Krämiga dumplings får sällskap med friskt päron.

INGREDIENSER

12 st gyoza (japanska dumplings) smaksatt med kyckling
0.5 dl kycklingbuljong
0.5 msk hoisin-sås
0.5 tsk limejuice
0.75 dl vispgrädde
0.5 päron tunt hyvlat
rapsolja till stekning
salt och svartpeppar

SOJAMAJJO

2 msk majonnäs
0.5 msk soja

TILLAGNING

  • Vispa ihop majonnäs och soja i en bunke. Skeda upp sojamajonnäsen i en spritspåse och lägg i kylen.
  • Stek gyozan gyllenbrun på alla sidor på ganska hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  • Koka ihop kycklingbuljong, hoisin-sås, limejuice och vispgrädde till 1 dl återstår. Lägg i den stekta gyozan och glasera dem i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp på tallrikar. Garnera med hyvlat päron och spritsa små punkter av sojamajjon på respektive tallrik.