LAMMFÄRSBIFF MED OLIVER, SPARRIS, ROSMARIN OCH YOGHURTGURKA

Image Title

Lammbiffar med en grekisk touch av fetaost och oliver.

INGREDIENSER

300 g lammfärs
1/2 dl hackade kalamataoliver
1/2 dl hackad grillad paprika
0.5 finriven vitlöksklyfta
1/2 dl smulad fetaost
1 äggulor
4 gröna sparris
1 dl kalamataoliver med kärna, gröna och svarta
0.5 kvist rosmarin
olivolja att steka i
salt och peppar

YOGHURTGURKA

5 cm gurka, skalad och tunt hyvlad
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1/2 finriven vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

TILLAGNING

  • Blanda lammfärs med hackade kalamataoliver, hackad grillad paprika, vitlök, fetaost och äggulor. Krydda med salt och peppar.
  • Forma 4 st biffar och bryn dem på medelvärme till gyllenbrun färg. Sätt in i ugn på 120 grader till en kärntemperatur på 65 grader.
  • Vänd den hyvlade gurkan med yoghurt och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  • Skär bort ett par centimeter i botten på sparrisen. Dela den i mindre bitar och sautera i olivolja till den börjar bli mjuk.
  • Tillsätt kalamataoliver med kärna och rosmarin och sautera ytterligare en halv minut. Lägg upp på varma tallrikar. Servera gärna med rostad potatis.