LEONARDS POTATIS MED LÖJROM OCH BRYNT SMÖREMULSION

LEONARDS POTATIS MED LÖJROM OCH BRYNT SMÖREMULSION

Allas vår favoritprimör färskpotatisen kan varieras i oändlighet. Här med en nötig smöremulsion.

INGREDIENSER

150 g färskpotatis, väl tvättad
60 g löjrom
2 röda steklökar, skalade och delade på hälften
½ dl ättika
0.5 dl strösocker
1½ vatten
dill att koka potatis i
örter och skott för garnering
salt och svartpeppar

BRYNT SMÖREMULSION

1 ägg, kokta i 3 minuter
1 dl brynt smör
0.5 msk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten med dill i. Häll av och ställ åt sidan.
     
  • Koka upp ättika, socker och vatten. När det kokar så lägg i den skalade och delade steklöken. Ta genast från värmen och låt stå och dra i ca 10 minuter.
     
  • Ta fram en mixer. Knäck ner de lättkokta äggen i mixerkannan. Tillsätt citronsaft och mixa till slät konsistens. Mixa i det brynta smöret i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
     
  • Fördela potatisen på fyra tallrikar. Gör snygga ”ägg” med en matsked av löjromen. Ringla över den brynta smöremulsionen och garnera med syrlig lök och örter.