LJUMMEN SALLAD PÅ FÄRSKPOTATIS, PICKLAD SENAP OCH VARMRÖKT LAX

LJUMMEN SALLAD PÅ FÄRSKPOTATIS, PICKLAD SENAP OCH VARMRÖKT LAX

LJUMMEN SALLAD PÅ FÄRSKPOTATIS, PICKLAD SENAP OCH VARMRÖKT LAX

Picklade senapsfrön ger både krispighet och syra till maten och passar utmärkt i en potatissallad.

INGREDIENSER

250 g färskpotatis, väl tvättad
250 g varmrökt lax
1 msk gula senapsfrön
½ dl vitvinsvinäger
0.5 dl strösocker
1½ dl vatten
0.5 färsk lök, tunt skuren
4 grön sparris
4 små gulbetor, kokta och skalade
6 små vitspetsade rädisor, väl sköljda
1 msk finskuren gräslök
olivolja att marinera potatisen med
vit vinäger att marinera potatisen med
salt och peppar

TILLAGNING

  • Koka senapsfröna mjuka i vitvinsvinäger socker och vatten. Det tar ungefär 20 minuter på låg värme. Skulle det koka torrt så späd med mer vatten. Sila senapsfröna.  
  • Skär bort ett par centimeter i botten av den gröna sparrisen. Dela var sparris i två delar. Koka den i 2 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen ånga av.  
  • Koka potatisen i saltat vatten till den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen få ånga av. Dela potatisen i två delar.   
  • Marinera potatisen medan den är varm med picklade senapsfrön, färsk lök, sparris, gulbetor, rädisor, gräslök, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.  
  • Lägg upp på tallrikar och servera potatisen ljummen tillsammans med laxen. Servera gärna örtkräm eller liknande till.