MAJSKYCKLINGBRÖST MED GRILLAD VÅRLÖK, RÄDISA OCH RAMSLÖK

Image Title

Ramslök är skogens vårprimör och har en mild smak av vitlök.

INGREDIENSER

2 majskycklingbröst á ca 160 g
4 vårlökar
2 rädisor med blast
1 minihuvud vitkål eller 1 litet huvud av spetskål
8 blad ramslök
1 vitlöksklyftor, skalade
2 timjankvistar
olivolja att steka och grilla med
salt och peppar

TILLAGNING

  • Bryn majskycklingbrösten gyllenbruna i olivolja tillsammans med vitlök och timjan. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 100 grader till en kärntemperatur på 65 grader. Ta ut och låt vila.
  • Koka upp vatten med salt i. Lägg i vårlöken och låt koka i 1 minut. Kyl i isvatten.
  • Doppa rädisan i det kokande vattnet. Doppa bara själva rädisan och inte blasten. Det brukar underlätta att hålla blasten med en pincett. Koka rädisan i ca 2 minuter. Kyl i isvatten. Dela vitkålen på mitten eller om du använder spetskål så kvarta den.
  • Stek gyllenbrun och mör under lock i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Gnid in vårlöken i olivolja och grilla den på hög värme i ett grilljärn.
  • Stek ramslöken i olivolja i några sekunder. Värm rädisan.
  • Skär majskycklingbröstet i skivor och lägg upp på varma tallrikar. Servera med rödvinssky eller annan valfri sås.