OMELETT MED AVOKADO, RÖDLÖK OCH PERSILJA

OMELETT MED AVOKADO, RÖDLÖK OCH PERSILJA

En proteinrik rätt som funkar både som frukost och lunch.

INGREDIENSER

4 ägg
4 msk vatten
1 mogna avokado
0.5 skalad rödlök
0.5 dl riven lagrad ost
persilja till garnering
smör
salt och peppar

TILLAGNING

  • 1. Skala och kärna ur avokadon. Dela den i mindre bitar. 
  • 2. Skär rödlöken i klyftor. 
  • 3. Blanda ägg och vatten, rör om försiktigt. 
  • OMELETT_02
  • 4. Stek rödlöken gyllenbrun i smör. Tillsätt äggblandningen och sänk värmen. Rör om. Krydda med salt och peppar. 
  • OMELETT_03
  • 5. När omeletten börjar bli fast, lägg i avokadon och strö över den rivna osten.