Image Title
Mandelmjöl är naturligt glutenfritt och ger en god, nötig smak till bakverk.
INGREDIENSER
75 g mandelmjöl
1 dl strösocker
1.5 ägg
60 g brynt smör
1 msk pistagenötter, hackade
0.5 dl vispad crème fraiche, i spritspåse
RABARBER
100 g rabarber
1 dl strösocker
1 dl vatten
½ vaniljstång
TILLAGNING
- Blanda mandelmjöl, strösocker, ägg och varmt brynt smör i en bunke. Vispa till slät smet.
- Häll i en valfri form och baka på 180 grader i ca 15 minuter eller till kakan har ”stannat” och är gyllenbrun. Sätt i kyl.
- Skala rabarberna. Koka upp strösocker, vatten och skalen från rabarberna. Dela och skrapa ur vaniljen och lägg det i sockerlagen. Låt koka i 5 minuter.
- Dela rabarberna i mindre bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg rabarberna i sockerlagen. Låt svalna i lagen.
- Dela mandelkakan i önskade bitar. Spritsa på crème fraiche, strö över pistagenötter och lägg på rabarberna.