RISONIRISOTTO MED SALSICCIA, TOMAT OCH BASILIKA

Image Title

Med smakrika hälsningar från Italien.

INGREDIENSER

1.5 dl risoni
1.5 dl god tomatsås, gärna med basilika
0.5 dl riven parmesan
0.5 msk smör
2 st färska salsicciakorvar
0.5 dl plockade basilikablad
olivolja
salt och svartpeppar

Ugnsbakade körsbärstomaterna

7 körsbärstomater
0.25 msk strösocker
0.5 skalad och skivad vitlöksklyfta
olivolja
salt och svartpeppar från kvarn

TILLAGNING

  • Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. strö över socker och vitlök. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 150 grader i 15 minuter.
  • Koka risonin enligt anvisningen på paketet. När risonin är färdig så häll ner den i en sil och kallspola i vatten så stannar tillagningsprocessen av.
  • Skaka ur så mycket vatten det går och häll tillbaka risonin i kastrullen. Tillsätt tomatsåsen och låt koka upp. Lägg i parmesan och smör och rör om under svag kokning till parmesanen smält och risonin blivit krämig. Tillsätt de bakade tomaterna och rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek salsiccia och dela den i mindre bitar. Lägg upp och garnera med basilikabladen