Image Title
Med smakrika hälsningar från Italien.
INGREDIENSER
1.5 dl risoni
1.5 dl god tomatsås, gärna med basilika
0.5 dl riven parmesan
0.5 msk smör
2 st färska salsicciakorvar
0.5 dl plockade basilikablad
olivolja
salt och svartpeppar
Ugnsbakade körsbärstomaterna
7 körsbärstomater
0.25 msk strösocker
0.5 skalad och skivad vitlöksklyfta
olivolja
salt och svartpeppar från kvarn
TILLAGNING
- Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. strö över socker och vitlök. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 150 grader i 15 minuter.
- Koka risonin enligt anvisningen på paketet. När risonin är färdig så häll ner den i en sil och kallspola i vatten så stannar tillagningsprocessen av.
- Skaka ur så mycket vatten det går och häll tillbaka risonin i kastrullen. Tillsätt tomatsåsen och låt koka upp. Lägg i parmesan och smör och rör om under svag kokning till parmesanen smält och risonin blivit krämig. Tillsätt de bakade tomaterna och rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
- Stek salsiccia och dela den i mindre bitar. Lägg upp och garnera med basilikabladen