Image Title
Rosada är en sorts kummel och en vanlig fisk på restaurangerna i Spanien. Friterad och serverad med aioli blir den en salt munsbit till tapaskvällen.
INGREDIENSER
200 g kummelfilé utan skinn
0.5 citron skuren i klyftor
salt och peppar
rapsolja att fritera i
TEMPURA
80 g vetemjöl
20 g potatismjöl
9 g bakpulver
2.5 g strösocker
4 g salt
180 g kolsyrat vatten
AIOLI
1 dl majonnäs
0.5 tsk sherryvinäger
0.5 stor finriven vitlöksklyfta
salt och peppar
TILLAGNING
- Blanda alla torra ingredienser till tempuran i en bunke. Rör om väl. Häll i kolsyrat vatten och vispa till slät konsistens. Låt stå i 5 minuter.
- Blanda alla ingredienser till aiolin och smaka av med salt och peppar.
- Värm rapsolja till 160 grader.
- Dela fisken i tolv lika stora bitar. Krydda dem med salt och peppar.
- Doppa fiskbitarna i tempurasmeten. Fritera till gyllenbrun färg. Fisken skall ha en kärntemperatur på ca 50 grader. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera när fisken är varm.