ROSADA CON ALIOLI

Image Title

Rosada är en sorts kummel och en vanlig fisk på restaurangerna i Spanien. Friterad och serverad med aioli blir den en salt munsbit till tapaskvällen.  

INGREDIENSER

200 g kummelfilé utan skinn
0.5 citron skuren i klyftor
salt och peppar
rapsolja att fritera i

TEMPURA

80 g vetemjöl
20 g potatismjöl
9 g bakpulver
2.5 g strösocker
4 g salt
180 g kolsyrat vatten

AIOLI

1 dl majonnäs
0.5 tsk sherryvinäger
0.5 stor finriven vitlöksklyfta
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda alla torra ingredienser till tempuran i en bunke. Rör om väl. Häll i kolsyrat vatten och vispa till slät konsistens. Låt stå i 5 minuter.  
  • Blanda alla ingredienser till aiolin och smaka av med salt och peppar.  
  • Värm rapsolja till 160 grader.  
  • Dela fisken i tolv lika stora bitar. Krydda dem med salt och peppar.  
  • Doppa fiskbitarna i tempurasmeten. Fritera till gyllenbrun färg. Fisken skall ha en kärntemperatur på ca 50 grader. Låt rinna av på hushållspapper.  
  • Servera när fisken är varm.