ROSTAD BRIOCHE MED RÖRA PÅ INSJÖKRÄFTOR OCH LAXROM
Varför vänta till kräftskivan när du kan göra en fräsch kräftröra redan till midsommar?
INGREDIENSER
2 skivor brioche, rostad
100 g kräftstjärtar i lag, väl avrunna
1 dl vattenkrasse
1 msk finhackad silverlök
1 msk crème fraîche
1 msk majonnäs
2 msk laxrom
0.5 msk finskuren dill
6 skivor gurka, ca 10 cm långa
citronsaft att smaksätta med
olivolja till gurkan
salt och peppar
TILLAGNING
- Blanda kräftstjärtarna med vattenkrasse, silverlök, crème fraîche, majonnäs och dill. Vänd runt försiktigt och smaka av med citron, salt och peppar.
- Strö lite salt på gurkskivorna och låt stå och dra i några minuter. Ringla lite olivolja på gurkskivorna och rulla dem som rullar. Lägg upp på tallrikar och servera med nyrostad brioche och röran på insjökräftor.