SALLAD NICOISE MED TONFISK, POCHERAT ÄGG OCH FÄRSKPOTATIS
Sältan från fisken och kaprisen gör sig perfekt tillsammans med färskpotatisen i den här sommarlunchen.
INGREDIENSER
100 g färskpotatis, tvättad
100 g väl avrunnen tonfisk i olja av bästa kvalitet
2 st ägg, pocherade
50 g haricots verts
10 kalamataoliver med kärna
1 msk kapris
6 sardeller eller ansjovis av bästa kvalitet
0.5 bifftomat, skuren i tunna skivor
0.5 liten rödlök, skalad och skuren i tunna skivor
4 kvistar frissésallad, sköljd
2 blad romansallad, sköljd
2 blad lollo rosso (rödbladig sallad), sköljd
olivolja
vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
TILLAGNING
- Koka potatisen i saltat vatten till den är mör. Häll av och ställ åt sidan.
- Koka haricots verts i saltat vatten till de är mjuka. Kyl av.
- Fördela frissésallad, romansallad och lollo rosso i fyra tallrikar. Lägg på potatis, haricots verts, oliver, kapris, rödlök och bifftomat.
- Ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Vänd runt försiktigt. Toppa med tonfisk, pocherat ägg och sardeller.