Image Title
Nordiskt möter asiatiskt.
INGREDIENSER
200 g laxfilé
1 msk soja, gärna japansk
1 mogna avokados
0.5 st blodgrape, skalad och filéad
2 rädisor
50 g machésallad
0.5 bit broccoli
25 g solrosskott
6 sötmandlar, finstrimlade
Salladsdressing
1 msk soja
0.5 msk Mirin
0.5 tsk sesamolja
0.5 msk limejuice
TILLAGNING
- Blanda alla ingredienser till salladsdressingen. Ställ åt sidan och låt dra.
- Skär laxen i tunna skivor. Gnid in den i sojan och låt marinera i 10 minuter.
- Skala och kärna ur avokadon. Skär den tärningar, en halv centimeter stora. Lägg tärningarna i en bunke och addera grapefiléerna.
- Hyvla rädisorna och broccolin tunt och lägg dem i bunken. Lägg även i machésalladen och solrosskotten. Häll salladsdressingen över grönsakerna och rör om försiktigt.
- Lägg upp på tallrikar och strö över den strimlade mandeln.