Image Title
En klassiker i modern tappning.
INGREDIENSER
2 bankade skivor kalvinnanlår á 130 g
2 citronklyftor
4 sardeller
1 ägg
vetemjöl till panering
panko till panering
salt och peppar
rapsolja
smör
Örtsmör
50 g rumstempererat smör
0.5 msk finhackad persilja
0.5 msk finhackad dragon
0.5 finhackad vitlöksklyfta
0.5 tsk Worcestershiresås
salt och peppar
Brytbönor
100 g brytbönor eller harricôt verts
0.5 finhackad bananschalottenlök
0.5 msk finhackad persilja
0.5 msk smör
salt och peppar
TILLAGNING
- Börja med örtsmöret. Mixa smör med persilja, dragon, vitlök och Worcestershiresås. Mixa smöret till det blir jämt och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Vänd kalvinnanlårskivorna i vetemjöl. Vispa äggen med 2 msk vatten och vänd ner schnitzlarna i dem. Ta upp, låt rinna av och vänd i pankoströbrödet.
- Stek schnitzlarna gyllenbruna i rapsolja och smör. krydda med salt och peppar.
- Koka brytbönorna i saltat vatten i ca 5 minuter tills de börjar bli mjuka. Häll av vattnet och sautera bönorna med schalottenlök och finhackad persilja. krydda med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i citronklyftorna. ”Grilla” dem gyllenbruna på båda sidor.
- Lägg upp och servera med sardeller och örtsmör.