SKINKSTEK MED BRYSSELKÅL, PERSILJEROT, ROSTADE HASSELNÖTTER OCH DRAGONEMULSSION

SKINKSTEK MED BRYSSELKÅL, PERSILJEROT, ROSTADE HASSELNÖTTER OCH DRAGONEMULSSION

Ge skinksteken lite extra kärlek.

INGREDIENSER

350 g skinkstek utan svål
1 tsk torkad timjan
0.5 vitlöksklyfta, skalad och delad i mindre bitar
75 g brysselkål
1 medelstora persiljerötter, skalade och skurna i klyftor
1 dl trattkantareller
2 dl ansad och väl sköljd grönkål
6 hasselnötter, rostade, skalade och grovt hackade
rapsolja till stekning
smör till stekning
salt och peppar

Dragonemulsion

0.5 ägg, kokt i 3 minuter
1 dl brynt smör, avsvalnat
0.25 dl plockad färsk dragon
0.25 dl plockad färsk persilja
0.5 msk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Gnid in skinksteken i timjan, hälften av vitlöken, salt och peppar. Bryn gyllenbrun i rapsolja och smör. Lägg skinksteken i en ugnsfast form och baka i ugn på 120 grader till en kärntemperatur på 65 grader. Ta ut och låt vila.
  • Ansa och plocka bort eventuellt fula blad på brysselkål. Koka dem i saltat vatten till de är möra. Kallspola, sila och lägg dem i en kastrull tillsammans med en klick smör, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Gnid in persiljerotsklyftorna i rapsolja. Krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 180 grader till de är gyllenbruna och möra. Stek trattkantarellerna i smör och resten av vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Doppa grönkålen i kokande vatten med salt. Låt koka i 1 minut. Sila av vattnet och tillsätt 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar.
  • Knäck ägget och häll ner gulan i en mixerbunke. Skrapa ur ägget noga så du får med all äggvita. Tillsätt dragon, persilja och citronsaft. Mixa till slät grön konsistens. Mixa i det brynta smöret lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  • Värm grönsakerna och lägg upp på varma tallrikar.