SMÖRSTEKTA SVAMPAR PÅ LEVAINE

SMÖRSTEKTA SVAMPAR PÅ LEVAINE

SMÖRSTEKTA SVAMPAR PÅ LEVAINE

INGREDIENSER

2 skivor levainebröd eller annat gott surdegsbröd
6 medelstora vita champinjoner
8 små skogschampinjoner
1 dl trattkantareller
0.5 skalad vitlöksklyfta
0.5 dl crème fraiche
smörgåskrasse till garnering
smör till stekning
rapsolja till stekning
salt och svartpeppar

Picklad schalottenlök

1 skalade bananschalottenlökar
0.25 dl strösocker
0.25 dl rödvinsvinäger
0.5 dl outspädd flädersaft

TILLAGNING

  • Koka upp strösocker, rödvinsvinäger och flädersaft. Medan det kokar – dela schalottenlökarna i centimetertjocka skivor.
  • Lägg ner schalottenlöken i den kokande lagen och tag genast kastrullen åt sidan. Låt löken svalna i lagen.
  • Dela de vita champinjonerna i vardera fyra bitar. Ansa trattkantarellerna och skiva vitlöksklyftan i tunna skivor.
  • Hetta upp en stekpanna på medel till hög värme och häll i ett par matskedar rapsolja. Lägg i de vita champinjonerna och skogschampinjonerna. När champinjonerna är gyllenbruna så tillsätt trattkantareller, vitlök och en matsked smör. Stek i ytterligare några minuter. Rör om då och då.

SMÖRSTEKTA