SOPPA PÅ TRATTKANTARELL MED TOAST PÅ LEVAINE OCH SMÖRSTEKTA KANTARELLER

SOPPA PÅ TRATTKANTARELL MED TOAST PÅ LEVAINE OCH SMÖRSTEKTA KANTARELLER

Vad går bäst ihop med en kantarelltoast? En kantarellsoppa såklart.

INGREDIENSER

2.5 dl trattkantareller, väl ansade
1 finhackade schalottenlökar
1 dl vitt vin
2.5 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
0.5 msk citronsaft
rapsolja till stekning
salt och peppar

Toast med trattkantareller

1 skivor levainebröd, delade på mitten
2 dl trattkantareller, väl ansade
6 små champinjoner
0.5 finhackad vitlöksklyfta
0.5 msk finhackad persilja
smör till stekning
salt och peppar

TILLAGNING

  • Bryn schalottenlök och trattkantareller i rapsolja i en kastrull. Tillsätt vitt vin och låt koka tills hälften återstår. Häll i kycklingbuljong och koka det tills hälften återstår. Häll i vispgrädden och koka i ytterligare några minuter. Mixa till slät konsistens och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Stek brödbitarna gyllenbruna i smör. Stek trattkantareller tillsammans med vitlök och champinjoner. Krydda med salt, peppar och hackad persilja.
  • Häll upp soppan och servera den riktigt varm. Lägg upp svampen på de nystekta brödbitarna. Garnera med valfri ört. Servera gärna med parmesankräm.