SOTAD BABYGEM MED GETOST, ROSTADE FRÖN, SALT MANDEL OCH HONUNG
Ljummen sallad som passar till en enklare lunch eller som ett tillbehör till middagen.
INGREDIENSER
2 huvud babygem (hjärtsallad), halverade
75 g getost delad i mindre bitar
1 msk honung
1 msk rostade solroskärnor
1 msk rostade pumpakärnor
1 msk saltrostad mandel, grovhackad
olivolja
sherryvinäger
rapsolja att steka i
salt och peppar
valfria örter att garnera med
GETOSTYOGHURT
1 dl matlagningsyoghurt
25 g getost
ett par droppar citron
0.5 tsk honung
TILLAGNING
- Hetta upp en stekpanna så att den är riktigt varm.
- Pensla snittytorna på gemsalladen med rapsolja och lägg dem med snittytan neråt i den heta stekpannan. Låt sota i någon minut. Lyft upp gemsalladen och lägg den på ett fat.
- Ringla över olivolja och stänk över lite vinäger. Krydda med salt och peppar.
- Mixa yoghurt, getost, citron och honung till slät konsistens. Strö getost, frön och mandel över salladen. Ringla över honung och getostyoghurt. Garnera med örter.