SPÄDA BETOR MED ROSTADE HASSELNÖTTER OCH BASILIKAKRÄM

SPÄDA BETOR MED ROSTADE HASSELNÖTTER OCH BASILIKAKRÄM

Ljummen sallad på betor gör sig bra både som mellanmål och som ett tillbehör på midsommarbuffén.

INGREDIENSER

8 späda små betor av valfri färg, kokta och skalade
1 msk rostade hasselnötter, hackade
0.5 dl plockad basilika
1 äggulor
0.5 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
olivolja
salt och peppar

TILLAGNING

  • Ringla över olivolja på betorna och krydda med salt och peppar.   
  • Mixa basilika, äggulor och dijonsenap till slät konsistens. Häll i rapsolja i en tunn stråle och mixa till en slät homogen kräm. Smaka av med salt och peppar.  
  • Lägg upp på tallrikar eller fat. Garnera med någon ört och kanske varför inte lite picklad schalottenlök.