TIMJAN- OCH VITLÖKSBAKAD PORTABELLO, DRUVOR, PERSILJA, BLOMKÅL OCH ROSTAD MANDEL
En örtig portabellosvamp med en frisk ostig kräm.
INGREDIENSER
2 portabellosvampar
2 kvistar timjan
0.125 vitlök, skalad och skuren i tunna skivor
8 kärnfria vindruvor
0.5 msk fint strimlad bladpersilja
0.5 dl tunt hyvlad blomkål
8 rostade mandlar med skal
0.5 ”blomkålsstjälk” hyvlad i tunna skivor
0.25 päron hyvlat i tunna skivor
olivolja
salt och peppar
Parmesankräm
0.5 dl Hellmann’s majonnäs
0.5 dl finriven parmesan
0.5 tsk citronsaft
salt
TILLAGNING
- Lägg portabellon i en ugnsfast form. Ringla olivolja över svamparna. Lägg på timjankvistarna och fördela den skivade vitlöken jämt på svamparna. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 175 grader i 20 minuter. När det är en 7–8 minuter kvar så lägg in vindruvorna tillsammans med svamparna i ugnen.
- Blanda majonnäs och parmesan. Smaka av med citronsaft och salt.
- Ta ut svampen och druvorna ur ugnen och låt svalna något. Arrangera snyggt på tallrikar och lägg på bladpersilja, blomkål, mandel, blomkålsstjälk och päron. Garnera med parmesankrämen.