TORSKRYGG MED VINTERKÅL, DILL OCH SANDEFJORDSÅS

Image Title

Vardagslyx eller helgmiddag.

INGREDIENSER

300 g torskrygg med skinn
0.25 huvud spetskål
0.25 huvud hjärtkål
4 st rosenkål
4 st sparrisbroccoli
0.5 msk citronjuice
olivolja
dill
salt och peppar

Sandefjordsås

0.5 dl vispgrädde
0.5 dl crème fraiche
1 msk smör
salt och peppar

TILLAGNING

  • Koka ihop vispgrädde och crème fraîche till sandefjordsåsen. När såsen är slät, mixa i smöret och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Dela torskryggen i 8 bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och gnid in dem försiktigt med olivolja. Strö över lite salt. Sätt in i ugn på 120 grader och grädda till en kärntemperatur på 45 grader. 
  • Dela spetskålen och hjärtkålen i mindre bitar och stek den gyllenbrun i olivolja. Häll över citronjuicen och krydda med salt och peppar. 
  • Koka upp vatten, glöm inte att salta. Koka rosenkål och sparrisbroccoli i 3 minuter eller tills de är mjuka. 
  • Värm sandefjordsåsen och servera med några dillkvistar.