VARMRÖKT MAKRILL MED CRÈME FRAîCHE PÅ RÅGBRÖD

VARMRÖKT MAKRILL MED CRÈME FRAîCHE PÅ RÅGBRÖD

Här kombinerar vi flera godsaker i en somrig, fräsch smörgås.

INGREDIENSER

2 skivor rågbröd, kantskuret
100 g varmrökt makrill utan skinn och ben
2 msk vispad crème fraîche
0.5 finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
2 tsk laxrom
2 äggulor
2 citronklyftor
dill att garnera med
smör till rågbrödet
svartpeppar

TILLAGNING

  • Smöra rågbrödskivorna och lägg dem på tallrikar. Fördela makrillen jämt på rågbrödet.  
  • Lägg på crème fraîche, rödlök, gräslök, laxrom och äggula. Garnera med citronklyfta och dill. Avsluta med några varv på svartpepparkvarnen.