VILDSVINSKORV MED POTATISPURÉ, SALTGURKA, PICKLAD SENAP OCH SPRÖDA LÖKRINGAR

VILDSVINSKORV MED POTATISPURÉ, SALTGURKA, PICKLAD SENAP OCH SPRÖDA LÖKRINGAR

En lyxigare variant på falukorv med mos.

INGREDIENSER

2 vildsvinskorvar eller salsiccia
3 saltgurkor delade på mitten
1 msk gula senapsfrö
1 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
3 msk vatten

POTATISPURÉ

600 g skalad potatis, t ex amadine
0.5 dl mjölk
25 g smör
salt

LÖKRINGAR

0.5 stor gul lök
1 ägg
1/2 dl vatten
vetemjöl att panera i
panko ströbröd att panera i
olja att fritera i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Koka senapskornen på svag värme i ca 30 minuter med vinäger, socker och vatten. Låt svalna i lagen. Sila.
  • Skala den gula löken. Skär cm tjocka skivor av löken och tryck försiktigt ut lamellerna (ringarna).
  • Panera i följande ordning. Vetemjöl, ägg och sedan panko.                                 
  • Fritera gyllenbruna i olja på ca 160 grader. Lägg på hushållspapper och låt rinna av. Krydda med salt och peppar.
  • Koka potatisen mjuk till potatispurén. Passera och blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt. Vispa till slät konsistens. Skeda upp purén i en spritspåse.
  • Stek korven och lägg upp på varma tallrikar. Garnera gärna med något grönt.