VITELLO TONNATO MED LAGRAD PARMESAN, FRITERAD KAPRIS OCH HJÄRTSALLAD
Kalv och tonfisk är en klockren kombination i den här italienska rätten. Tillsammans med krispig, friterad kapris har du en middag som kommer göra succé.
INGREDIENSER
300 g kalvrygg, putsad
1 st hjärtsallad, sköljd och delad i sina blad
1 msk kapris
4 rädisor, sköljda och delade på mitten
2 vårlökar, förvällda
40 g lagrad parmesan
rivet skal av 1/2 citron
rapsolja att fritera och steka i
salt och svartpeppar
TONNATOSÅS
50 g tonfisk i vatten, väl avrunnen
1 tsk kapris
1 dl majonnäs
0.5 msk finskuren persilja
0.5 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
salt och svartpeppar
TILLAGNING
- Stek kalvryggen gyllenbrun runt om i rapsolja.
- Gnid in i rivet citronskal och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 100 grader till en kärntemperatur på 57 grader. Kyl av.
- Hetta upp rapsolja i en kastrull till ca 160 grader och fritera kaprisen till spröd konsistens. Låt rinna av på hushållspapper.
- Mixa tonfisk, kapris och vitlök i en mixer till slät konsistens. Blanda med majonnäs och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva kalvryggen i tunna skivor. Lägg upp på fat eller tallrikar och garnera med hjärtsallad, friterad kapris, rädisor och vårlök. Ringla över såsen och riv på parmesan. Servera med kokt färskpotatis.